Ingeplande Acties

Voor provinciale acties is het de bedoeling dat alleen mensen uit de provincie waar het is zich aanmelden. Zo beperken we de reiskosten voor de actievoerders, en promoten we dat alle actievoerders door heel Nederland een kans krijgen om mee te doen.

Wil je meepraten over de voorbereidingen van acties in jouw provincie, meldt je dan aan bij jouw provinciale Telegram groep.

Onze acties in 2022:

12 Februari 2022 - Park Transwijk, Utrecht - Pensioenactie - Strijd mee voor de AOW en je pensioen.
15 maart 2022 - Dwaze Dinsdag - Leg heel Nederland plat als oudere: doe geen klusjes, vrijwilligerswerk of oppaswerk.
16 maart 2022 - Gemeenteraadsverkiezingen - Cancel het kabinet-PvdA-GL - Stem je pensioen en AOW omhoog, door wel te gaan stemmen, maar dan op lokalen of pensioenvrienden als die in jouw gemeente meedoen. Doel is de pensioenrovers verwijderen uit het lokale bestuur. Wij geen indexatie, zij geen zetel!
21 april 2022 - Gerechtshof in Den Haag - Demonstratie bij het hoger beroep van KBO-Brabant en de Stichting Pensioenbehoud tegen de staat der Nederlanden

Mis je jouw provincie nog? Meld je dan aan voor het landelijke event en wordt lid van de provinciale actiegroep op Telegram van de provincie waar jij woont. Daar tref je gelijkgezinden en kunnen jullie zelf beslissen welke actie jullie provincie doet.

Dress code

Ik heb het al eerder gezegd, wij zijn geen clochards die bedelen om een centje. Wij zijn de brave burgers die na jarenlang werken en sparen ons zelfingelegde geld en het uitstekende rendement daarop van onze pensioenfondsen komen opeisen.

Het lijkt mij dus een goed idee om in je zondagse pak of jurk aan deze demonstratie mee te doen. Dit dwing respect af bij toeschouwers, politie, en kabinet. Het onderscheid ons van relschoppers bij andere demonstraties en verzekert ons van een respectvolle behandeling.

Geen enkele agent wil op de foto staan terwijl hij geweld gebruikt tegen een nette burger die zijn vader zou kunnen zijn, en van wiens belastingafdrachten zijn loon wordt betaald.

Spandoeken

Ook onze spandoeken zullen moeten voldoen aan de regels van fatsoen. Beperk je tot de feiten en onze eisen, en ga niet slepen met doodskisten, galgen en guillotines, of borden met 'fuck my pussy, not my pension'. Dat is niet onze stijl.

Belangrijke onderscheidende eigenschap van ons protest is dat wij op zich niet tegen korten of niet-indexeren zijn, want dat zijn GEVOLGEN. Wij lossen de OORZAKEN op, dus zijn voor een rekenrente van 3,5%.

Goede spandoekteksten kunnen zijn: